leuke kerst tips
leuke kerstartikelen
leuke kerstboom
leuke kerstcadeaus
leuke kerstdecoratie
leuke kerstgedichten
leuke kerst knutsel ideeen
leuke kerstliedjes
leuke kerstman
leuke kerstrecepten
leuke kerstteksten
leuke kerstverhalen
leuke kerstversiering
leuk kerstgroen

kerstkaarten
leuke kerstkaarten

kerstcadeaus
leuk kerstcadeautje
kerstcadeau tips

kerst kleurplaten
leuke kerst kleurplaten

kerstplaatjes
leuke kerstplaatjes
kerstwens plaatjes
uitnodiging 1e kerstdag plaatjes
uitnodiging kerstdiner plaatjes
uitnodiging 2e kerstdag plaatjes

meer kerstplaatjes
kerst plaatjespret
feest kerstplaatjes
kerstplaatjes
kerstplaatjesz
mooie kerstplaatjes
vintage kerstplaatjes
kerst plaatjes tips
leuke kerstplaatjes
kerstgedichten plaatjes
kerst tekstplaatjes
kerstplaatjes met tekst
1001kerst.nl plaatjes

meer kerst tips
leuk kerstfeest
leuke kerstfeestjes
de leukste kerst tips
kerst tips
kerst paradijsje
leuke kerstkaarten
kerst feestartikelen
leuke kerst artikelen

Kersttrends

Ook zo benieuwd wat de kersttrends van de komende kerst 2016 zijn? De pastelkleuren hebben definitief de kerst veroverd. Vrijwel alle pastelkleuren passen in de nieuwste trends maar vooral pastelroze en blauw horen bij de kerst van 2016. Je combineert deze zachte kleuren met (donker)bruin of zilver. Aardetinten die vorig jaar al populair waren zijn het nog steeds en geven de pastelkleuren een mooie moderne en robuuste tegenhanger. Wit dat lang populair was lijkt verdwenen alhoewel we natuurlijk wel hopen op veel wit buitenshuis.
De Scandinavische invloeden blijven, ook voor de kerst van 2016. Grote houten ornamenten zijn populair en deze combineren mooi met de aardetinten en geven het vele pastel een stoerder uiterlijk. Overigens mag deze houten trend meer over de top dan vorig jaar. De strakke lijnen van vorig jaar zijn verdwenen, ruw hout, boslandschappen en koper of tin brengen een meer ‘natuurlijke’ kerst.
Hout is niet alleen populair als materiaal voor kerstversiering en ornamenten, houten kerstbomen zijn misschien wel dé hit van 2016. Je kunt de boom natuurlijk zelf in elkaar knutselen maar kant-en-klaar zijn er dit jaar vast ook genoeg te vinden! Woon je klein dan is dit een mooie oplossing want een houten boom neemt minder ruimte in, maar voor iedereen die genoeg heeft van dennennaalden in het tapijt is het ook ideaal.
Overigens een mooie kunstkerstboom zoals deze mag ook dit jaar! (en die zijn er in allerlei formaten)


De Kersttrui en de Kerstverlichting

Dit jaar wordt je zelf ook onderdeel van de decoratie want de kersttrui is in! Al jaren populair in Amerika maar ook hier dit jaar een hit. Kersttruien met rendieren, sneeuwpoppen, Kerstmannen en kerstballen die eigenlijk niet kunnen, ‘foute’ kersttruien dus. Ook leuk als kerstcadeau overigens. Genoeg patronen te vinden om zelf eentje in elkaar te zetten maar ben je niet zo handig dan zijn er voldoende te koop.Hier vonden wij leuke ‘foute’ kersttruien.


LED verlichting was en blijft populair voor zowel binnen als buiten. Het voordeel van LED kerstverlichting is dat de lampjes energiezuinig zijn, milieuvriendelijk, niet warm worden en langer meegaan. Niet meer uren zoeken naar dat ene kapotte lampje verhoogt de kerststemming in ieder geval behoorlijk. Je kunt de verlichting gebruiken in de boom maar ook een streng om of in een glazen stolp wikkelen. Nog een optie; een tak omwikkelen met kleine lampjes en deze als een muurdecoratie gebruiken. De verlichting is eigenlijk goed in alle bovengenoemde kersttrends te gebruiken en een beetje licht in de komende donkere maanden is nooit weg.


Vier kersttrends

Tijdens de Christmasworld in Frankfurt worden ieder jaar de vier belangrijkste kersttrends voor het komend jaar gepresenteerd in vier verschillende stijlthema’s. De trends krijgen altijd prachtige namen mee en voor de kerst van 2016 zijn dit: Surreal Laboratories, BoHo Treasuries, Quiet Harmonies en Playful Possibilities.
Surreal Laboratories: Wat de naam al doet vermoeden, waan je in een futuristisch, een beetje bizar laboratorium. Veel glas (transparantie) gecombineerd met felle, bijna giftige kleuren in combinatie met grijs en blauw. Het is de kerst van de strakke lijnen en daar moet je van houden en , niet onbelangrijk, het moet natuurlijk in je interieur passen.
BoHo Treasuries: De boho-trend in de mode heeft de kerst gehaald. Geïnspireerd door de flower-power en de hippietijd is dit vooral een warme en comfortabele kerst. Aardetinten worden gecombineerd met geel, groen en bietrood. Bloemen, bladeren en bloesemmotieven zijn volop aanwezig. Kies voor zachte stoffen die deze trend benadrukken.
Quiet Harmonies: Het is de trend die nog het meest aansluit bij de minimalistische kerst van 2015. De kleuren zijn bescheiden: grijstinten, vanille, honing en glazuurwit. Beheers je de kunst van het weglaten dan is deze trend echt iets voor jou. Ornamenten zijn vooral van glas of (eventueel gelakt) hout. Bij deze trend gaat het om de sfeer en de warmte van kerst niet om de uitbundigheid van de versiering.
Playful Possibilities: Een speelse combinatie van retro/vintage en de moderne kerst. Deze combinatie is misschien niet eenvoudig maar de trend heet niet voor niets ‘playful’. Spelen met vintage-elementen en deze combineren met moderne strakke lijnen is de basis. De kleuren zijn denimblauw, groen, grijs, mandarijn en grijs- en bruintinten.

home
© leukekerst.nl - leuke kersttrends voor 2016